tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pyyhkeen ripustuslenkki

Keväällä tekee mieli uudistaa kotia. Jo uusilla pyyhkeillä saa raikastettua ilmettä. Löytyisiköhän kangasvarastosta jotain valmiiksi sopivaa? Nämä ovat mummoni vanhoja liinakankaita. Mutta... kyllästyttäkö pyyhkeiden ripustuslenkkien ompelu? Napinläpi toimittaa myös hyvin ripustuslenkin virkaa.

Nämä pyyhkeet ovat sen verran rouheat, että huolittelua tarvitsevat reunat on ainoastaan siksakattu. Pellava on ihana materiaali, imukykyinen ja miellyttävän värinen - arvostan sitä materiaalina myös vaatteissa, koska se on kesällä vilpoisa. Minusta pellavassa on lisäksi ripaus ylellisyyttä, se ei ole sellainen tavis kuin puuvilla. Pellavan ominaisuus rypistyvyys on joskus hyvä (pellavavaate saakin olla ryppyisen näköinen, joten ei tarvitse stressata!), joskus huono juttu (kuten sain karvaasti kokea ostaessani tyylikkään näköisen pellavasekoitehameen, joka rypistyy päivän mittaan epäsiistiksi).

Pellava on minulle rakas materiaali myös siksi, että mummoni oli Tampellan pellavatehtaassa töissä. Suvun perintö elää kankaissa ja materiaalien arvostuksessa.

Tulipas nyt tikusta asiaa, kun piti esitellä vain helppo ripustuslenkkivinkki :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti