sunnuntai 25. elokuuta 2013

Jämälangat hyötykäyttöön

Pyöriikö nurkissasi monia yksinäisiä lankakeriä, jotka eivät enää riitä kokonaiseen työhön? Minulla ainakin on. Törmäsin kirjakaupassa muutamaan ihanaan kirjaan, jossa esitellään pieniä virkkaus- ja neulontatöitä.


Kuviokirjan ohjeen mukaan neuloin tällaiset lehdet:


Neulotuista lehdistä voisi tehdä vaikka kaulahuivin.

EDIT. Neulotuissa lehdissähän on käytetty samaa tekniikkaa kuin Domino-postauksen ohjeessa, eli keskimmäiset kolme silmukkaa neulotaan yhteen nostamalla kaksi silmukkaa neulomatta, neulotaan kolmas silmukka ja nostetaan kaksi silmukkaan sen yli. Sitten seuraavan kierroksen alussa ja lopussa tehdään lisäykset, yksi silmukka molempiin päihin lisää ja näin silmukkamäärä pysyy samana. Lehtiä tehdessä lisäysten teko lopetetaan viidennen "lehtiruodin" jälkeen ja näin saadaan lehti kapenemaan.

Lehtiä neuloessani mietin myös, että kylläpä villasta saa monen tuntuista lankaa... Nuo lehtiin käyttämäni langat ovat ihan eri tuntuisia käteen: vaaleanvihreä Puro on pehmeää ja höttöistä (ja sen saa katkaistua käsin kun työ on valmis), ja tummempi 7 Veljestä on selvästi karkeampaa ja jämäkämpää.

Tässä vielä joitakin maistiaisia kirjojen sisällöstä:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti