tiistai 31. heinäkuuta 2012

Solmussa

Aasinsiltana edellisestä postauksesta, tässä muutamia aikaisempia makrameekokeiluja. Minusta on kiehtovaa, että samalla tekniikalla, mutta materiaalia vaihtamalla saa niin eri tyylistä jälkeä.

Ihastuin joskus tällaiseen solmuun pärldrömmar.se-sivulla ja halusin kokeilla sitä itse. Kokeilusta muodostui koru. Solmu näyttää upealta nahkaisena, mutta pohdin, että kuminauha voisi toimia myös. Tekemäni korukokeilu on hieman viimeistelemätön, ylettyy pantamaisesti kaulan ympäri, kiinnitysmekanismi vain puuttuu. Olen käyttänyt korua vain kerran, koska se ei ole ihan minun tyyliseni - se on ehkä vähän liiankin rock. Materiaali ja tekniikka kuitenkin houkuttavat, esim. puuhelmet ja tämä ruskea paksu nahkanauha toimisivat hyvin yhdessä - silloinhan koruun puolestaan tulisi hieman etninen fiilis. Pärldrömmar-sivun makrameekorut (scrollaa sivua alas saakka) puolestaan ovat aika hienostuneita ja kimaltavia. (Malenamin blogissakin on pari hyvää kuvaa Pärldrömmar-koruista.)


Kokeilin samaa solmua myös mustalla ohuemmalla nahkanauhalla ja pujotin kokeeksi myös muutaman helmen väliin. Tämäkin voisi toimia, nyt puolestaan on vähän kelttiläinen tunnelma. Vaihtamalla vihreät helmet punaisiin tai violetteihin, tulisi korusta goottihenkinen.


Tätä minä haluan lisää! Makramee koruntekotekniikkana on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, haluan vielä joskus oppia lisää solmuja sekä helmien yhdistämistä työhön.


Tässä vielä aiemmin esittelemäni makrameevyö, johon olen erittäin tyytyväinen. Tämähän on keväällä 2010 Näpsässä tehty, ja tästä kiinnostus makramee-tekniikkaan lähti.


Kuva vyön tekovaiheesta selventää, miten hankalaa pitkien narujen kanssa on toimia. Niitä on pakko niputtaa lyhyemmäksi keräksi ja sitten heitellä solmu löyhästi kasaan, sen jälkeen solmun kiristys. Kaapin ovi tai tuolin selkänoja ovat usein hyviä paikkoja työn kiinnittämiseksi. Kuminauhat ja sukkapuikot toimivat myös hyvinä apuvälineinä. Opittua tästä vyönteosta: solki kannattaa liittää työhön heti alkuvaiheessa, jolloin se on todella helppoa. Minä metsästin tähän sopivaa solkea kauan, joten jouduin kiinnittämään soljen jälkikäteen. Joku sanoi ostaneensa halpisvyön ja hyödyntäneensä siitä vain soljen johonkin vyöprojektiinsa. Suutarista ja kangaskaupoista kannattaa myös käydä etsimässä vyönsolkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti