Esittelin valmiit liinat muille kurssilaisille, ja joku sanoi että vau, nuohan on ihan Tildaa. Joo, aika hyvä feikkaus. Tilda-kankaissa hienoa on se, että ne toimivat väriensä puolesta hyvin keskenään. Eri kuosien yhdistäminenkään ei tee lopputuloksesta levottoman näköistä, koska värit ovat niin samasta maailmasta. "Aidoista" Tilda-kankaista tehtyjä tyynynpäällisiä esittelen myöhemmin, jahka saan koko setin valmiiksi niin kuvaan ne kaikki sitten yhdessä. Ehkäpä laitan jo suunnitelmakuvia näkyville jossain vaiheessa.
Laitan tähän vähäsen myös suunnitteluvaiheen kuvia, koska niistä näkyy hyvin, miten malli pikku hiljaa kehittyi. Mallailin tilkkuja tyynyn päälle, jotta saisin käsityksen minkä kokoisista pinnoista on kyse. Valitsin sini- ja vihreäsävyisiä eri kuosisia kankaita kokeiluun, mutta yksi rajoittava tekijä oli myös kankaan paksuus. Ohut ja paksu kangas samassa tilkkutyössä voivat olla aika hankalia saumojen ja taipuisuuden suhteen. Koska ruusukangasta oli niin vähän, päätin tehdä tyynyjen toiset puolet kokonaan tuosta yksivärisestä vihreästä kankaasta, jota oli suhteellisen iso pala verrattuna muihin kankaisiin. Se karsi näissä kuvissa näkyvistä kankaista ohuimmat vaihtoehdot pois, koska vihreä kangas oli paksua ja jämäkkää.
Seuraavissa kuvissa valmiit tyynyt. Täytyy sanoa, että yksinkertainen on parasta. Vaikka sommittelu onkin symmetrinen ja siten hieman tylsä, mielestäni se toimii hyvin. Tilkkutöissä voi ihan hyvin ilotella keskenään eri kokoisilla väripinnoilla ja vaikkapa vinolla ladonnalla. Itse asiassa näistä olisikin pari esimerkkiä, niistä myöhemmin...
Koska hyödynsin kierrätysmateriaaleja, ei samanlaista pitsiä ollut molempiin tyynyihin - siksi erilaiset pitsit.
Vielä lähikuva (huonolaatuinen tosin) reunasta ja napista. Vaaleanvihreät kukan muotoiset helmiäisnapit olivat loistolöytö, sopivat tyyliin hyvin. Löysin ne Merlettosta Koskikeskuksesta. Kuvasta näkyy myös, kuinka hyödynsin vihreän kankaan viimeistellyn reunan, ei tarvinnut ommella käänteitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti